Dzień Edukacji Narodowej
- Szczegóły
Dzień Edukacji Narodowej
14 października to wyjątkowy dzień dla wszystkich pracowników oświaty, ponieważ w tym dniu obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej. Pani Dyrektor Bogumiła Zawada złożyła życzenia nauczycielom, pracownikom administracji i obsługi dziękując za zaangażowanie i ogromny wkład pracy na rzecz szkoły. Wójt Gminy Stare Czarnowo pani Marzena Grzywińska przekazała na ręce pani Dyrektor życzenia i kosz pełen aromatycznej kawy i herbaty. Rada Rodziców dołączyła się do życzeń i podarowała kosz pełen słodkości. Samorząd Uczniowski we współpracy z opiekunem świetlicy szkolnej i nauczycielem plastyki przygotował kartki okolicznościowe dla czynnych i emerytowanych pracowników oświaty.
Mimo trudnej sytuacji związanej z pandemią Dzień Edukacji Narodowej w naszej szkole przebiegł w miłej i sympatycznej atmosferze.
UWAGA !!! UWAGA !!! Zbiórka nakrętek trwa nadal.
- Szczegóły
Szkolny Klub Wolontariusza ogłasza całoroczną zbiórkę nakrętek plastikowych. Nakrętki można przynosić do szkoły w każdy piątek i przekazywać wolontariuszom na dolnym korytarzu przy głównym wejściu. Nakrętki przekażemy na rehabilitację Klaudii, która choruje na artrogrypozę.
Szkolny Klub Wolontariusza
Szkolna zbiórka zniczy pod hasłem „ Światełko pamięci”
- Szczegóły
Szkolny Wolontariat i Samorząd Uczniowski zachęcają do wspólnej zbiórki zniczy. Dowolne znicze przynosimy do szkoły w dniach od 12 do 26 października br. Zostawić je można w sali 114. Zebrane znicze zapalimy na starych i zapomnianych grobach na Cmentarzu w Starym Czarnowie. Nasza wspólna akcja pod hasłem "Światełko pamięci" na stałe wpisała się już w kalendarz szkolnych wydarzeń.
Warzywa
- Szczegóły
2 października dzieci z grupy "0'' pogłębiały swoją wiedzę na temat warzyw. Nazywały poszczególne warzywa, określały ich kształt, wielkość, kolor, segregowały według wskazanych cech. Odczytywały globalnie nazwę każdego warzywa oraz nazywały wykonywane w ogrodzie czynności. Wiedziały o tym, że warzywa są skarbnicą składników odżywczych, mineralnych i witamin. Po takiej lekcji zabrały się do przygotowywania szaszłyków z przyniesionych wcześniej warzyw. Z dużym zaangażowaniem dzieci kroiły warzywa na kawałeczki, po czym nabijały je na patyczki. W ten sposób powstały kolorowe, witaminowe szaszłyki.